VIDEO: Morski lavovi okupirali kalifornijsku plažu

Stotine morskih lavova osvojile su kalifornijsku plažu San Karlos u Montereju u Kaliforniji, zbog čega su lokalni zvaničnici zatvorili to područje za ljude.
VIDEO: Morski lavovi okupirali kalifornijsku plažu
Foto: Screenshot (YouTube/Arirang News)
Postavljena je traka s upozorenjem, ali gomile ljude i dalje se okupljaju privučene životinjskim spektaklom, fotografišući morske lavove dok se odmaraju i igraju na pesku i u vodi.
 
Dok se morski lavovi često mogu videti na nekim plažama duž obale Kalifornije, lokalni stanovnici kažu da ih nikada nisu videli u tolikom broju u Montereju.
Lisa Utal, morska biološkinja iz Nacionalnog morskog rezervata Monterey Bay, rekla je da nije jasno zašto su morski lavovi odabrali baš plažu San Karlos, ali da ih možda privlači bogata raznolikost hranom tog ekosistema.
 
Gotovo svi na plaži su mužjaci, rekla je.
"Oni migriraju ovamo iz Venture i Kanalskih ostrva… Neverojatno su pokretni. Obično jure za hranom a Nacionalno morsko utočište Monterey Bay je bogato njome", rekla je Utal.
 
Očekuje se da će ostati na plaži San Karlos tri do četiri nedelje, rekla je Utal.
Mardž Brigadir, volonterka programa Bay Net Nacionalnog morskog utočišta Monterey Bay, rekla je da su morski lavovi zaštićeni američkim zakonom koji zabranjuje ljudima da menjaju ponašanje morskih lavova, što znači da im se ne smeju da približavaju niti da ih teraju.
 
"Ljudi samo treba da razmisle o tome kako bi se osećali da se odmaraju na krevetu i dremaju, a nešto veliko stalno dolazi i tera ih iz kuće", kaže ona.
 
  • Realista

    24.08.2024 08:58
    obese overweight
    ... pa i nema neke velike razlike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja