VIDEO: Ovaj kit živi u malom bazenu već 24 godine, zovu ga najusamljenijom orkom

Orke su atrakcije u akvarijumima, no Kshamenk je već 24 godine potpuno sam. Sve što čitave dane gleda su vrata prema drugom bazenu.
VIDEO: Ovaj kit živi u malom bazenu već 24 godine, zovu ga najusamljenijom orkom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kshamenk ima 35 godina i drže ga u malom bazenu, a njegovo stanje je očajno. Usamljena životinja dovedena je u akvarijum u Argentini davne 1992. godine i gotovo je sve vreme sama.
Orke su inače društvene, što ovu priču čini još tužnijom. Snimak pokazuje Kshamenku kako zuri u vrata unutar malog bazena Mundo Marino, gde provodi svoje tužne dane.
 
U jednom trenutku Kshamenk je dobio drugaricu, ali je ona uginula 2000. godine.
Aktivisti za zaštitu životinja iz UrgentSeas apeluju na akvarijum Mundo Marino da pusti orku na slobodu, ali odgovora još nema. Aktivisti se boje za Kshamenka jer, osim što je poznat kao najusamljenija orka na svetu, boje se da će uginuti od tuge i depresije.
 
Inače, orke u prirodi žive od 80 do 100 godina.
 
  • Verka

    03.09.2024 20:07
    Prokleti da su svi; oni koji su ga ulovili, prebacili, zatvorili i oni koji dolaze da ga gledaju.
    Ovo je uzas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja