Zimbabve će ubiti 200 slonova: "Imamo više nego što je potrebno"

Zimbabve će uloviti 200 slonova kako bi se izborio sa nestašicom hrane izazvanom najvećom sušom u poslednjih nekoliko decenija u južnoj Africi.
Zimbabve će ubiti 200 slonova: "Imamo više nego što je potrebno"
Foto: Pixabay
To je objavila Uprava za parkove i divlje životinje.
 
Zemlja ima "više slonova nego što je potrebno", rekao je ministar za životnu sredinu Zimbabvea, precizirajući da je ovaj odstrel naredio Upravi za parkove i divlje životinje Zimbabvea (ZimParks).
Slonovi će biti lovljeni u područjima sukoba sa ljudskom populacijom, u prirodnom rezervatu Hvange, najvećem u zemlji, rekao je generalni direktor ZimParksa Fulton Mangvanja.
 
Broj slonova u Zimbabveu se procenjuje na 100.000, što je drugi najveći kontingent na svetu posle onog u Bocvani.
ZimParks uverava da ih samo u Hvangeu ima 65.000, četiri puta više nego što park može da primi, prenosi Figaro.
 
Namibija je početkom septembra objavila da je počela uništavanje više od 700 divljih životinja, uključujući 83 slona, kako bi, prema navodima vlade, nahranila populaciju pogođenu sušom, a istovremeno smanjila pritisak na pašnjake i vodene resurse.
 
Zimbabve i Namibija su među zemljama južne Afrike koje su proglasile vanredno stanje zbog suše.
  • Sabahudin

    15.09.2024 10:48
    Omerović
    Gde su sad dušebrižnici sa Šodroša. Organizujte da se otkupe ove nesrećne životinje pa da se nastane u Frušku goru ili gde već...
  • Good Ol' days

    15.09.2024 10:36
    Sit Nomine Digna
    Upozorenje!! Sledeci komentar je politicki nekorektan i moze uvrediti pojedine citaoce....- "Rodezija je pokazala svetu sta Afrika moze biti....Zimbabwe je pokazao..sta Afrika jeste"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja