VIDEO: Pingvinka pobegla kako bi se rashladila u okeanu, nađena dve nedelje kasnije

Pingvinka Pen, stanovnica japanskog centra za životinje "Gekidan Penters", pobegla je u otvoreno more nakon što se provukla kroz rupu u svom ograđenom prostoru kako bi se rashladila u okeanu.
VIDEO: Pingvinka pobegla kako bi se rashladila u okeanu, nađena dve nedelje kasnije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Njen čuvar, Imai, bio je zabrinut jer Pen nikada pre nije plivala u otvorenom moru, a njeni mišići nisu bili dovoljno jaki zbog života u zatočeništvu. 
 
Međutim, dok je tajfun Šanšan pustošio Japan krajem avgusta, doneo je sreću Pen. Zbog jakih oluja, brodovi nisu mogli da isplove, čime je izbegla opasnost od sudara s brodovima i mrežama.
Rekordne kiše osigurale su joj hidrataciju i rashlađivanje. Na kraju, Pen je pronađena u blizini plaže, samo deset minuta udaljena od svog doma, npovređena i u dobrom stanju.
Njen čuvar bio je iznenađen njenim dobrim zdravljem i veruje da je tokom putovanja pronašla hranu, najverovatnije ribu ili rakove, iako nikada pre nije jela toliko svežu ribu. 
 
Imai je opisao njeno preživljavanje kao pravo čudo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja