Odstreljen prvi polarni medved koji je na Islandu viđen od 2016.

Policija u regionu Vestfjordur na jugozapadu Islanda je, po savetu ekologa, odstrelila prvog polarnog medveda koji je u toj zemlji viđen od 2016, nakon što je isplivao na obalu.
Odstreljen prvi polarni medved koji je na Islandu viđen od 2016.
Foto: Pixabay (ilustracija)
Veruje se da je ovaj polarni medved stigao na Island preko ledenog pokrivača sa nekoliko stotina kilometara udaljenog Grenlanda.
 
Islandska agencija za zaštitu životne sredine smatrala je da je nemoguće vratiti životinju na Grenland, delom i zbog straha da bi mogao da prenese bolesti.
Policija na Islandu je saopštila da je odstrelila životinju jer nije imala drugog izbora, a telo polarnog medveda će biti pregledano u Rejkjaviku.
 
Poslednji put je polarni medved viđen na Islandu 2016, a nakon što su dve životinje dospele na Island 2008. godine, vlasti su odlučile da je neophodno da se odstrele jer su smatrali da su opasni po ljude i domaće životinje.
Stručnjaci smatraju da polarni medvedi neće moći dugoročno da opstanu na Islandu zbog manjka leda i zaliha hrane.
 
Kako navode stručnjaci, ženke ne bi mogle da rađaju ili podižu potomstvo na vulkanskom ostrvu.
  • Miko

    22.09.2024 16:43
    Preneti životinju par storina kilometara,nemoguća misija. Preneti naoružanje i svu ubilačku tehniku na drugu stranu sveta,bez problema,za par sati sve prebačeno. E,zbog toga ima da izumremo,i treba .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja