Porodica kitova se nasukala na rusku plažu, spasioci ih vratili u vodu - oni se opet nasukali

Porodica kitova ubica ponovo se nasukala na muljevitoj obali Kamčatke na dalekom istoku Rusije, nekoliko sati nakon što su im istraživači pomogli da se vrate u okean.
Porodica kitova se nasukala na rusku plažu, spasioci ih vratili u vodu - oni se opet nasukali
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je saopšteno iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
 
Kako je javio Rojters, ruski istraživači i volonteri su ceo jučerašnji dan polivali vodom dva odrasla kita ubice i dva mladunca, koji su se nasukali na poluostrvu Kamčatka, nakon čega su uspeli da ih vrate u duboku vodu kada je nadošla plima. 
Ali danas se porodica kitova ponovo nasukala.
 
"Jutros su otplivali iz plitkih voda prema otvorenom moru. Nažalost, nisu uspeli da nađu izlaz iz ušća i tokom oseke ponovo su se našli u plitkoj vodi", rekao je ministar za vanredne situacije.
Kako je preneo list Izvestija, pozivajući se na neimenovane izvore, moguće je da porodica kita ubica nije htela da otpliva u okean zato što je jedan od njih povređen i nije bio u stanju da ode do dubljih voda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.

Poljski premijer objavio rat dabrovima

Dok se Poljska bori pod teretom poplava izazvanih jakim kišama širom centralne Evrope, poljski premijer Donald Tusk je okrivio dabrove za pogoršanje problema.