Auto pregazio medveda koji je jeo palačinke bačene pored auto-puta

Auto je udario i usmrtio mrkog medveda koji je pokušavao da pojede palačinke bačene pored puta u Nacionalnom parku Grejt Smoki Mauntins u Tenesiju, saopštila je Nacionalna služba parkova.
Auto pregazio medveda koji je jeo palačinke bačene pored auto-puta
Foto: Pixabay (ilustracija)

Grupa za zaštitu i spasavanje medveda saopštila je da je reč o mužjaku medveda koga je papirni tanjir sa palačinkama izbačen iz nekog vozila privukao tako blizu prometnog auto-puta.

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su vozače i posetioce parka da na bezbedan način bace otpad u područjima gde žive mrki medvedi.
Američka nacionalna služba parkova navela je na svom sajtu da je Nacionalni park Grejt Smoki Mauntins jedno od najvećih zaštićenih područja gde mrki medvedi mogu da žive u prirodnom okruženju.
 
Kako su dodali, u parku živi oko 1.900 medveda.
 
Ova služba propisala je novčane kazne do 5.000 dolara ili zatvor u trajanju od šest meseci za one koji bacaju smeće, hrane medvede ili ostavljaju hranu na nepropisan način.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.

Poljski premijer objavio rat dabrovima

Dok se Poljska bori pod teretom poplava izazvanih jakim kišama širom centralne Evrope, poljski premijer Donald Tusk je okrivio dabrove za pogoršanje problema.