FOTO: Uginuo lav Žika koji je u Skoplje stigao iz zoološkog vrta u Beogradu

U zoološkom vrtu u Skoplju danas je uginuo lav Žika u 16. godini života, koji je stigao iz Beogradskog zoološkog vrta.
FOTO: Uginuo lav Žika koji je u Skoplje stigao iz zoološkog vrta u Beogradu
Foto: Pixabay
To je na Fejsbuku objavio Skopski zoološki vrt, navodeći da da je Žika sa 16 godina bio u dubukoj starosti, jer lavovi u prirodi žive od 10 do 14 godina.
 
"S obzirom na poodmakle godine, lav Žika je prošle godine na nekoliko mesta na telu počeo da razvija tumorske izrasline, zbog čega su u februaru urađene hirurške intervencije sa celim timom profesora i veterinara sa Veterinarskog fakulteta", piše u objavi.
Dodaje se da su te izrasline uklonjene, ali da se u protekla dva dana situacija pogoršala i da odmah je reagovala ekipa Skopskog zoološkog vrta, zajedno sa timom veterinara sa Fakulteta veterinarske medicine.
"Svi smo zajedno uradili sve što smo mogli, lav je dobio terapiju, ali nažalost nije izdržao. Uvek graciozan, svojom raskošnom grivom privlačio je pažnju svih posetilaca. Volela su ga i deca i odrasli, a najviše zaposleni. Ovo je veliki gubitak za sve nas", piše u objavi na fejsbuk stranci.
 

Teme

lav

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.

Poljski premijer objavio rat dabrovima

Dok se Poljska bori pod teretom poplava izazvanih jakim kišama širom centralne Evrope, poljski premijer Donald Tusk je okrivio dabrove za pogoršanje problema.