FOTO, VIDEO: Ostavio psa vezanog za ogradu tokom uragana Milton, pa uhapšen

Đovani Aldama Garsija, bivši vlasnik psa koji je ostavljen vezan za ogradu pored auto-puta na Floridi pre uragana Milton, uhapšen je zbog okrutnosti prema životinjama.
FOTO, VIDEO: Ostavio psa vezanog za ogradu tokom uragana Milton, pa uhapšen
Foto: Screenshot (X/@HustleBitch_)
Pas je 9. oktobra pronađen do grudi u poplavnim vodama u Tampi, jer su se mnogi stanovnici evakuisali zbog Miltona, prema Odeljenju za sigurnost na putevima i motorna vozila Floride.
 
Vojnik je spasao psa, sada poznatog kao Truper, saopštilo je ministarstvo. 
Florida Highway Patrol je prošle nedelje na društvenim mrežama podelila video na kom je pas vezan uz objavu s natpisom: "Ne radite ovo svojim ljubimcima, molimo vas..."
 
Bivši vlasnik psa, kog je Ministarstvo za sigurnost na putevima i motorna vozila Floride identifikovalo kao Đovanija Aldama Garsiju (23) iz Raskina na Floridi, uhapšen je u ponedeljak zbog teške okrutnosti prema životinjama.
 
Državna tužiteljka Suzi Lopez, čija kancelarija vodi slučaj, takođe je najavila hapšenje u utorak, rekavši: "Mi ovaj zločin shvatamo vrlo ozbiljno i ovaj optuženi će se suočiti s posledicama svojih postupaka".
 
Aldama Garsija je pušten u utorak uz 2.500 dolara kaucije, prema onlajn zatvorskoj evidenciji.
 
Guverner Floride Ron Desantis rekao je tokom brifinga za novinare u utorak da je nakon spasavanja Truper sada u Talahasiju i da će biti usvojen.
 
"Tada smo rekli, ne možete samo vezati psa i ostaviti ga u oluji, to je potpuno neprihvatljivo. Mi ćemo vas pozvati na odgovornost", rekao je Desantis.
  • Slucaj

    17.10.2024 08:18
    Kako je lepo imati drzavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.