Lavovi ubili radnicu safari parka na Krimu

Radnicu safari parka Tajgan na Krimu ubili su lavovi nakon što je ušla u njihov kavez da ga počisti.
Lavovi ubili radnicu safari parka na Krimu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U kavezu su bila tri lava, ali radnica nije zaključala unutrašnja vrata koja bi je odvojila od njih, prenele su RIA Novosti.
 
Vlasti su pokrenule krivičnu istragu zbog mogućeg nemara, ali još nisu utvrdile da li je kriva radnica ili uprava parka.
Vlasnik Tajgana Oleg Zubkov identifikovao je žrtvu kao glavnu čuvarku parka Leokadiju Perevalovu. On je rekao da je Perevalova bila "duša parka" koja je tamo radila 17 godina.
 
"Nažalost, kad sam stigao, nisam mogao ništa da učinim da pomognem. Lavovi su vrhunski predatori i ne praštaju greške", istakao je Zubkov i dodao da niko od drugih zaposlenih nije bio prisutan u trenutku napada.
Park Tajgan nalazi se u Belogorsku, oko 35 kilometara istočno od Simferopolja, glavnog grada Krima. Na površini većoj od 30 hektara nalazi se oko 60 lavova. Visoke ograde omogućavaju posetiocima da posmatraju lavove kako slobodno lutaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.