VIDEO Pas na vrhu Keopsove piramide u Egiptu: Penjanje zabranjeno, ali ne i Apolu

Avanturista Maršal Mošer je na svom Instagram profilu objavio snimak psa koji trči na vrhu Keopsove piramide u Egiptu.
VIDEO Pas na vrhu Keopsove piramide u Egiptu: Penjanje zabranjeno, ali ne i Apolu
Foto: Screenshot (Instagram/marshallmosher)
Penjanje na Keopsovu ili bilo koju drugu piramidu u Egiptu je zabranjeno pa se iz tog razloga Maršal odlučio posmatrati je iz paraglajdera i uočio prizor koji mu se činio nestvarnim, prenosi Klix.ba.
 
Mnogi njegovi pratioci bili su potpuno zbunjeni jer im nije bilo jasno kako je pas uspeo da se popne na piramidu koja je visoka 138 metara. 
Tada nepoznati pas osvojio je društvene mreže, a mnogi su na šaljiv način prokomentarisali da je celi Egipat njegov, kao i da je Keopsova sada njegova piramida.
 
Nakon ovih prizora, oglasio se Ibrahim Elbendari iz Fondacije za spašavanje životinja iz Kaira koji je prepoznao psa i naveo da se brinu o njemu i da se zove Apolo.
Reč je o psu starom tri godine koji živi u čoporu u gornjim delovima drevnog kompleksa u Gizi, a odlučio se da se popne na piramidu jer mu je delovala kao sigurno mesto.
 
Elbendari je naveo da se Fondacija brine o svim uličnim psima i ostalim životinjama na ovom prostoru kao i da se nada da će Apolo biti razlog da vlasti počnu više brinuti o životnjama.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Voz naleteo na krdo slonova

Voz s cisternama goriva naleteo je na krdo slonova u Šri Lanki, a dva vagona-cisterne su iskočila iz šina, kao i kola za posadu voza.