Da li je zdravo piti kafu koja je dugo stajala?

Ostalo je još nekoliko sati do kraja radnog vremena i već polako osećate umor.
Ostalo je još nekoliko sati do kraja radnog vremena i već polako osećate umor.

U jednom trenutku posežete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se: "Smem li ja to uopšte da popijem?" Evo odgovora na to pitanje.

Šta ako je reč o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može da ostane sveže i nedelju dana nakon otvaranja. Ako ga, međutim, ostavite u kafi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuvajte sebi novu kafu.

Menja li se vremenom ukus skuvane kafe?

Skuvana kafa može da promeni ukus i nakon 30 minuta, a posle tog vremena imate otprilike četiri sata pre nego se ulja iz kafe pokvare, što rezultuje lošijim ukusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuvanja.

Šta se dešava kad crna kafa odstoji?

Crna kafa je tad sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuvana. Bolja je ideja napraviti novu, a ako ste baš rešeni da popijete baš tu kafu, bolje je da je bar prethodno zagrejete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto su važni pregledi urina

Rezultati osnovnog pregleda urina pokazuju stanje naših bubrega, njegovih izvodnih kanala i mokraćne bešike, a ti rezultati važni su za sve, naročito za trudnice i hronične bolesnike.