Napravite napitak koji topi kilograme

Hiljadama godina ljudi iz Azije đumbir koriste za lečenje raznih bolesti, ali i za održavanje metabolizma na zavidnom nivou.

Vekovima je đumbir tradicionalni lek protiv mučnine, pa se preporučuje ženama koje su u drugom stanju, ali i ljudima koji prolaze kroz hemoterapiju. Zbog blagotvornog dejstva na želudac, ali i na čitav digestivni trakt, džimbir je postao izuzetno popularan sastojak mnogih preparata za mršavljenje i ubrzavanje metabolizmna - ali i za dizanje imuniteta, jer sadrži puno vitamina C.

Međutim, nisu vam potrebni skupi preparati, već je dovoljno da se poslužite starim, tradicionalnim receptom iz Azije.

Potrebno je:

- 1,5 l vode

- parčence đumbina (oko 5 cm)

Priprema:

Prokuvajte vodu, pa kad proključa, dodajte đumbir iseckan na manje komadiće. Ostavite tako da odstoji, pa dobijenu vodu procedite u sipajte u flašu ili termos. Ne postoji neki poseban način na koji se ovo konzumira, već je bitno da polako pijuckate vodu tokom čitavog dana.

Đumbirova voda (ili đumbirov čaj) pije se šest meseci u cugu, a trebalo bi da steknete naviku da je sa sobom svugde nosite, poput limunade u flašici. Rezultati u vidu boljeg kvaliteta kože, više energije, bržeg metabolizma i manjeg broja kilograma primetićete već posle prvog meseca "druženja" sa ovim napitkom.

Autor: 24 sata

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.