Ovo je najjači prirodni antibiotik

Iako sadrži samo neznatnu količinu vitamina C, nekoliko miligrama vitamina A, malo kalijuma, gvožđa, cinka, bakra, kobalta, ova lekovita namirnica je najjači prirodni antibiotik, jer u svom sastavu ima i veoma važne mikroelemente, alicin, alin, alilcistein i ahoin, koji mu daju izuzetnu moć.

U zavisnosti od toga da li se konzumira u presnom ili kuvanom obliku, ima različito delovanje.

Sveži je efikasniji protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita, dok kuvani (zajedno s povrćem) oslobađa sastojak ahoin, pa je delotvoran protiv tromboze, infarkta, šloga i tromboembolije.

Za zaštitu srca i krvnih sudova, takođe se prednost daje kuvanom belom luku, dok se za preventivu od karcinoma preporučuje sirovi ili ukiseljen u salati.

Novija istraživanja pokazuju da miris belog luka u majčinom mleku privlači bebe, zbog čega one duže sisaju.

Zato se majkama koje žele da poboljšaju njihov apetit savetuje da pojedu čen-dva belog luka jedan sat pre podoja. Tokom istraživanja nije dokazano da beli luk pogoršava grčeve beba.

Autor: Novosti

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako efikasno lečiti afte?

Afte su bolne ranice koje se pojavljuju u ustima, a bol se najviše javlja pri žvakanju ili kada se jede začinjena hrana.