Istraživači sa Medicinskog fakulteta u Vermontu nedavno su otkrili povezanost između dugovečnosti i konzumiranja ljute hrane.
Nakon dugodišnjeg praćenja navika 16.000 Amerikanaca istraživači su došli do rezultata koji pokazuju kako je onima koji su svakodnevno konzumirali ljutu hranu smanjena smrtnost za 14 odsto.
Osim što pomaže kod dugovečnosti istraživači napominju kako ljuta hrana sprečava gojaznost. Takođe pozitivno utiče na zdravlje jer kapsaicin, aktivni agens kojeg sadrži čili paprika, ima antioksidativno i protivupalno dejstvo.
I ranija istraživanja su ukazala na to da začini, pogotovo njihove bioaktivne komponente, povoljno deluju na ljudski organizam.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
pisemkomentar
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar