Tako barem tvrde autori istraživanja objavljenog u časopisu "American Journal od Medical Sciences".
Naučnici navode da u pivu ima više proteina i vitamina B nego u vinu, da sadrži visok nivo antioksidansa i da može smanjiti pojavu kardiovaskularnih bolesti.
"Lekari bi trebalo da budu svesni rastućih dokaza koji podržavaju nutritivne i zdravstvene prednosti umerene konzumacije alkohola kao dela zdravog načina života", stoji u studiji.
Nutricionistkinja Sisi Jip za "South China Morning Post" rekla je da pivo sadrži tragove minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, natrijuma, cinka, bakra, mangana, selena, fluorida i silicijuma.
"Pivo takođe uključuje niz polifenola kao što su flavonoidi i fenolne kiseline koje doprinose ukusu i punoći", rekla je Jip.
Ovi polifenoli su prirodni spojevi koji se nalaze u biljakama i pomažu ljudskom telu u borbi protiv bolesti. Pomažu u smanjenju rizika od razvoja dijabetesa i bolesti srca, a štite i kognitivnu funkciju.
Ipak, naučnici ističu da se prednosti osete samo u slučajevima umerenog konzumiranja piva, nikako u velikim količinama.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Solis
Laloš
Milo
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar