Profesor dr R.H. Verhesen je analizirao podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok Covid-19 i zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na visinu smrtnosti kod najstarije populacije.
"Epiedemiološki podaci pokazuju da trenutna pandemija Covid-19 kod Japanaca, koji su poznati po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od Covid-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima", ističe profesor dr Verhesen.
Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli. Dnevni unos joda bi trebalo da iznosi od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!