SZO preporučuje povećan unos vode, a smanjenje unosa soli

Odavno je poznato da jod ubija viruse i bakterije.
SZO preporučuje povećan unos vode, a smanjenje unosa soli
Foto: Pixabay
O tome govore mnoga patofiziološka istraživanja koja pokazuju da bi jod mogao da podrži imuni sistem u borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija. Novi epidemiološki podaci pokazuju da u trenutnoj pandemiji korona virusa Japanci, poznati po visokom unosu joda, imaju nizak broj smrtnih slučajeva Covid-19 u poređenju s drugim zemljama.
 
Virus Covid-19 inficira ćelije kako bi se razmnožavao i tako se širi u telu i među ljudima. Poznato je da jod deluje tako što uništava zaražene ćelije (izaziva apoptozu-programiranu smrt ćelije), koje je naše telo označilo za uništenje.
 
Uzimajući u obzir gore navedene kliničke i epidemiološke podatke, jod je značajan element u optimalnom funkcionisanju urođenog imunog sistema. Prevencija se može lako postići zbog gotovo nepostojećih neželjenih efekata i brzog prihvatanja joda kroz hranu i vodu. 
 
Svetska zdravstvena organizacija preporučuje smanjenje unosa soli, a povećanu količinu vode. Obezbedite svom umunološkom sistemu dovoljnu količinu joda svaki dan. Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli, a Japanci dnevno unose između jedan i tri miligrama joda dnevno. 
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje