Alen Delon se odlučio za eutanaziju

Entoni Delon potvrdio je da je svom ocu Alenu obećao da će biti uz njega onog dana kada čuveni francuski glumac odluči da više ne živi.
Podsetimo, od kada je 2019. godine doživeo moždani udar, Alen Delon (86) je u svojim izjavama imao nekoliko aluzija na kraj života, a u javnosti se pominjalo da će se najverovatnije odlučiti za eutanaziju.
Mlađi Delon je u intervjuu za RTL, govoreći o novoj knjizi posvećenoj njegovoj porodici "Između psa i vuka", otkrio da je dao obećanje svom ocu da će ga pratiti i pomoći mu u danu kada odluči da ne živi više.
Glumac je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali, januara 2021.
 
"Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju", rekao je Entoni.
 
Na sreću, kako dalje priča, nisu pribegli tom procesu.
 
"Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu...", nastavlja on o ovoj praksi koja još nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.
 
"Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali poslednji sati jesu zato što je otišla u miru", nastavlja Delonov sin.
 
"Moj otac je bio zaista dirnut ovim. Bila je tu Mirel, i moja majka. Njegove dve Valkire, kako ih zovem. Da, istina je, to me je pitao", objašnjava on u delu intervjua koji je RTL objavio.
 
Posle moždanog udara, Alen Delon je povratio snagu boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već duže od dve decenije, i svog francuskog utočišta u Dušiju. Retko se pojavljuje u javnosti. Govorio je u dokumentarcu prošlog jula i došao je da se pozdravi sa svojim kolegom Žan-Polom Belmondom u crkvi Sen Žerman des Pré prošlog septembra, pozdravljajući okupljene.
 
"Ne bi bilo loše i da smo obojica otišli zajedno", rekao je tada.
  • Dragan

    21.03.2022 11:02
    Podrška Delonu
    Kupio sam i prošle godinbe registrovao pištolj samo zato da ako se teško razbolim prekratim sebi muke. Samo lekaraski pregled i takse koštali su me oko 9.000 dinara. Moj otac je umro teško bolestan u bolnici. Svedok sam užasnog maltretiranja bolesnika od strane osoblja, bolnica u stanju raspadanja, nehigijene i opšteg haosa, Dok mi je ova pamet, nikada neću ući u neku od njih kao pacijent.
  • Ivana

    21.03.2022 03:17
    Eutanazija
    Žao mi je što voluntarna eutanazija nije legalizovana u svim zemljama i omogućena svima bez obzira na godište, postojanje fizičke ili mentalne bolesti.
    Iz ovog teksta je očigledno da je to samo privilegija nekolicine.
    Naravno, bilo bi možda i naivno i utopijski verovati da će jednakost među ljudima ikada postojati.
    Antinatalizmom protiv bola, patnje i nametnute mučne egzistencije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje