Otkrili kako da sačuvaju hranu od truljenja

Naučnici su otkrili prirodni sastojak, koji bi mogao da spreči truljenje hrane. Uočili su supstancu koja uništava bakterije i čuva svežinu namirnica, a zove se "bizin".
Naučnici su otkrili prirodni sastojak, koji bi mogao da spreči truljenje hrane. Uočili su supstancu koja uništava bakterije i čuva svežinu namirnica, a zove se "bizin".

Ova supstanca mogla bi da produži vek trajanja za više godina, čak da funkcioniše i na otvorenim flašama vina i salati. To otkriće potpuno će promeniti način na koji čuvamo namirnice i sprečiti bacanje više miliona tona hrane godišnje. "Bizin" sprečava umnožavanje ešerihije koli, salmonele i listerije.

Doktor Den O' Saliven- irski biolog došao je do ovog otkrića slučajno, proučavajući koje bakterije se nalaze u ljudskim crevima.

"Čini se da je ovo mnogo bolje rešenje od prethodnih, ništa od hranjivih materijala se ne gubi, jer dodajemo prirodan sastojak, a ne aditive", rekao je.

"Bizin" neće sprečiti voće da truli, jer se ono raspada na drugačiji način.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto su važni pregledi urina

Rezultati osnovnog pregleda urina pokazuju stanje naših bubrega, njegovih izvodnih kanala i mokraćne bešike, a ti rezultati važni su za sve, naročito za trudnice i hronične bolesnike.