VIDEO: Kinezi na koronu testiraju i žive ribe i rakove

Više od pet miliona ljudi u kineskom gradu Sjamenu dobilo je naredbu da se ove nedelje testira na kovid, nakon što je u gradu potvrđeno oko 40 slučajeva zaraze virusom.
Međutim, oni nisu jedini koji moraju biti testirani.
Kineskim društvenim mrežama šire se snimci na kojima se vide medicinski radnici koji uzimaju briseve ulovljenim ribama i rakovima.
Ovo nije prvi put da je živa riba testirana na koronu. 
 
"Naučili smo lekcije iz Hajnana, gde se razvila ozbiljna epidemija. Rečeno je da bi to moglo biti podstaknuto razmenom morskih proizvoda između lokalnih ribara i njihovih prekomorskih kolega", rekao je radnik u Gradskoj upravi za okeanski razvoj Sjamena za novine "South China Morning Post".
 
 
U obalnoj kineskoj pokrajini Hajnan zabeleženo je više od 10.000 slučajeva zaraze od početka avgusta, a vlasti veruju da je epidemija verovatno povezana s ribarskom zajednicom.
 
 
Kineski mediji već dugo izražavaju zabrinutost da bi morske životinje mogle preneti koronavirus. Iako je malo verovatno da ribe prenose koronu, virus su u Kini često širili lučki radnici i radnici u ribarnicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.