Trudnici u Kliničkom centru Srbije uspešno odstranjen karcinom

U Kliničkom centru Srbije prvi put je urađena intervencija laparoskopskog odstranjivanja karcinoma bubrega kod trudnice, prenosi RTS.
Trudnici u Kliničkom centru Srbije uspešno odstranjen karcinom
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Dobro se osećam, to je najvažnije, i beba je super, to mi je dar. Dosta je bilo straha, svi su me podrili da budem hrabra, i jaka, i izdržala sam nekako", rekla je 31-godišnja žena, koja je u 27. nedelji trudnoće.

Trudnici je odstranjen bubreg zbog karcinoma od 11 centimetara, navodi RTS.

Laparoskopska intervencija trajala je oko dva sata. 
 
"Sve u svemu, lako je biti junak na kraju bitke, ali bitka je bila sve, samo ne laka. U nekim kasnim poslepodnevnim satima, kada sam otišao da obiđem pacijentkinju, dodatno, kada sam posle ultrazvučnog pregleda video da srčana radnja postoji i kod ploda, znate šta – to vas podseti na to zašto se i bavimo ovim poslom", kaže dr Boris Kajmaković, šef tima za laparoskopsku hirurgiju Urološke klinike UKCS.
 
Karcinom bubrega je od osmog do desetog mesta u statistici malignih bolesti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.