Ministar zdravlja u Nemačkoj proglasio kraj pandemije kovida

Pandemija koronavirusa u Nemačkoj je završena, izjavio je ministar zdravlja epidemiolog Karl Loterbah.
Ministar zdravlja u Nemačkoj proglasio kraj pandemije kovida
Foto: Pixabay
Loterbah je na konferenciji za novinare rekao da je tu procenu napravio na osnovu uvida u varijante virusa, stope vakcinacije i bolničke slučajeve, prenosi Politiko.
Uspešno smo prevazišli pandemiju u Nemačkoj i sa dobrim rezultatima, naveo je Loterbah.
On je kazao da može da razume da postoji interes da se pita šta je pošlo naopako tokom krize, ali tvrdi da je nemačka strategija u celini uspela, jer su savladani svi izazovi.
 
Dodao je, međutim, da postoje neke stvari koje je, gledajući unazad, trebalo drugačije da se urade i precizirao da sada veruje da dugo zatvaranje škola nije bilo toliko neophodno.
 
Vladin Stručni savet za kovid poslednji put se sastao u utorak, a od petka će prestati da važe i poslednje mere, uključujući obavezno nošenje maski u zdravstvenim ustanovama.
  • KsenijaIlic

    06.04.2023 22:34
    Pera Minhen
    Nema uopšte razloga da iko nosi bile kakve rukavice zbog korone jer se korona ne prenosi putem dodira tj ne aplicirase preko kože.
  • Pera Minhen

    06.04.2023 17:05
    U junu
    Pre tri godine, usao sam u bus u NS tek sto sam stigao iz Nemacke. Imao sam gumene rukavice i masku. Narod me gledao kao da nisam cist u glavi a vozac se smejao. To necu zaboraviti dok sam ziv. Ali, eto ostao sam ziv uz 4 vakcine i 2 puta prelezane korone.
  • KsenijaIlić

    06.04.2023 14:04
    Mister
    Epidemiološka situacija u našoj zemlji Srbiji je stabilna,nemamo puno prijema u covid ambulantama i u covid bolnicama, nismo odjavili epidemiju jer još nema uslova da se odjavi i ako je prijava i odjava samo akt. Kao lekara najviše me brine podtip delte soja - AY.4.2 nema još uvek konačnih rezultata šta donosi taj podtip, tačno je da sadašnja situacija dozovoljava opušteniji rad u bolnicama dokle će tako biti videćemo, Nemačka ima jak zdravstveni sistem i dovoljno lekara, medicinskih sestara, ali mi imamo deficit medicinskog osoblja duže od 20 godina. Naravno da naša ministarka može da odjavi epidemiju kadgod hoće. Pandemija će proći kada potpuno korona bude kao grip.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje