Vodič kroz predškolsko doba: Pedijatri savetuju kako da ojačamo imunitet dece pre polaska u vrtić

U kreativnom partnerstvu između Saveza medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i kompanije AbelaPharm nedavno je objavljen jedinstveni Vodič za predškolsko doba.
Vodič kroz predškolsko doba: Pedijatri savetuju kako da ojačamo imunitet dece pre polaska u vrtić
Foto: 021 (AbelaPharm promo)
Ova dragocena literatura, koja predstavlja plod trogodišnjeg rada, donosi sveobuhvatne odgovore na najčešće nedoumice roditelja čija deca pohađaju predškolske ustanove.
 
Stručni tim lekara na čelu sa dr Ninom Ristić, iz Univerzitetske dečje klinike Tiršova i još sedam specijalista pedijatrije širom Srbije radio je na ovom vodiču, kako bi odgovorili na najčešća pitanja koja roditelji dece u ovom uzrastu postavljaju.
Vodič je namenjen deci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima jer pruža dragocene informacije o važnosti lične higijene, zdravoj ishrani, kao i vezi između imuniteta i dobrih bakterija u stomaku.
 
Vodič za predškolsko doba je rezultat trogodišnjeg programa edukativnih radionica koje je Probiotic Excellence Center AbelaPharm organizovao u vrtićima širom zemlje, u saradnji sa Savezom medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, a uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu i Ministarstva prosvete. Cilj projekta je bio da se ukaže na značaj očuvanja zdravlja stomaka i crevne flore kao ključnih faktora u izgradnji imuniteta kod dece i odraslih.
Kako navode u Probiotic Excellence Centru, posebna zahvalnost za izradu ovog vodiča ide pedijatru-gastroenterologu Ass. dr Nini Ristić i Savezu medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, na čelu sa Jadrankom Spasić, Olgicom Subašić i Katarinom Đurić, za izuzetnu podršku i neumorni angažman tokom celog procesa. Njihova izuzetna posvećenost i stručnost su bili ključni faktori za uspešnu realizaciju ovog projekta.
 
Kao i do sada, kompanija AbelaPharm i Probiotic Excellence Center ostaju posvećeni najmlađim članovima našeg društva, a ovaj Vodič za predškolsko doba ima za cilj da bude inspiracija roditeljima da podstaknu sticanje zdravih navika i na što bolji način razumeju zdravlje svoje dece u ovom osetljivom periodu odrastanja.
 
Vodič možete preuzeti klikom na link u nastavku OVDE.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.