Grujičić: Neće više biti liste čekanja za magnetnu rezonancu, sve rešava novi softver

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da "neće više biti čekanja na magnetnu rezonancu zahvaljujući novoj platformi za zakazivanje".
Grujičić: Neće više biti liste čekanja za magnetnu rezonancu, sve rešava novi softver
Foto: Pixabay
Navela je da su sada "odvojeni pacijenti koji su hitni slučajevi od onih koji imaju kontrolni pregled".
 
"Šest meseci smo naporno radili. Pročešljali smo sve liste čekanja. Neki pacijenti bili su zakazani na dva mesta", rekla je ministarka.
Prema njenim rečima, "novi softver će takve slučajeve preduprediti".
 
"Sve će biti na jednom mestu i imaćemo uvid u sve podatke", izjavila je Grujičić.
Grujičić je dodala da će direktori klinika biti odgovorni ako nekome nije zakazan pregled i da se pacijenti mogu obratiti Ministarstvu ako budu imali probleme sa zakazivanjem.
 
Ona je najavila da će u Vojvodini softver početi da se koristi od maja.
 
"Liste čekanja za druge vrste pregleda biće rešene na isti način pomoću tog softvera zato što je nama digitalizacija zdravstva važna", kazala je Grujičić.
  • Lila

    02.12.2023 07:48
    Dva meseca čekam internistu, kod urologa ne mogu ako nemam tumor, na mr samo s uputom specijaliste do kog ne mogu da dođem, da vadim krv na zgrušavanje, ne rade se sve analize u državnim laboratorijama, taman su se privatni zubari uhodali sad ćete i njih da razbucate. Ima li ova žena mozga, ili joj je AV ugradio neki čip?
  • комшиница

    01.12.2023 23:38
    Колико кошта тај софтвер који неће ничему служити. Да ли ће софтвер радити и очитавати магнет. Ова министарка је далеко забраздила !
  • Hm

    01.12.2023 21:37
    Hm
    Setih se silnih respiratora, kako su se hvalili za vreme korone. Gde su završili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija