Osmomesečna beba završila u britanskoj klinici za gojaznost

Osmomesečna beba primljena je u Splash, kliniku za gojaznu decu u Somersetu, u jugozapadnoj Engleskoj.
Osmomesečna beba završila u britanskoj klinici za gojaznost
Foto: Pixabay
"Osam meseci je neuobičajeno rano, ali u tom uzrastu možemo značajno napredovati po pitanju načina na koji se deca hrane. To je stvarno dobra prilika da se situacija preokrene", komentarisao je dr Kris Najt.
 
Većina gojazne dece koja se leče u ovoj klinici pripada uzrastu od dve do četiri godine, a oko 15 odsto pacijenata mlađe je od dve godine.
"U uzrastu od osam meseci problem je uglavnom u tome što bebe konzumiraju velike količine mleka. Deca u mleku nalaze utehu, ali prekomeran unos može uzrokovati gojenje", dodao je dr Najt.
Piter Fleming, profesor zdravlja novorođenčadi i razvojne fiziologije na Univerzitetu u Bristolu, rekao je: "Nije nečuveno da su bebe od šest meseci ozbiljno gojazne jer roditelji često prerano počnu da im daju čvrstu hranu."
 
Otkako je otvoren 2022, Splash je pomogao više od 50 porodica.
  • Andrija Šrek

    22.04.2024 10:40
    ???
    Za 30 godina rada kao pedijatar - subspecijalista iz ishrane, samo JEDNOM sam bio u situaciji da dete uzrasta mlađeg od 4 godine hospitalizujem zbog gojaznosti!
    U tom uzrastu problem se dosta lako može rešiti pravilnim savetom za ishranu u kućnim uslovima, uz naravno isključivanje drugih uzroka prekomerne telesne mase.
    Ovo je očigledno samo reklama za "fancy" privatnu kliniku, gde se uzimaju silne pare naivnim roditeljima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje