Gazirana voda vam je prijatelj ako želite sa smršate

Gazirana voda je osvežavajuća, pogotovo u ove vrele dane, a može pomoći i ukoliko nameravate da izgubite koji kilogram.
Gazirana voda vam je prijatelj ako želite sa smršate
Foto: Pixabay

Konzumiranje gazirane vode može stvoriti osećaj sitosti, što može pomoći u smanjenju želje za prejedanjem ili grickanjem nezdrave hrane.

Čista gazirana voda ne sadrži kalorije, što znači da možete uživati u njoj bez brige o dodatnom unosu kalorija.
 
Ako ste navikli da pijete gazirane napitke koji sadrže puno šećera, prelazak na gaziranu vodu može biti korak prema smanjenju unosa šećera i kalorija.
Hidratacija je važna za opšte zdravlje, a konzumiranje gazirane vode može biti jedan od načina da ostanete hidrirani, posebno ako vam je dosadila obična voda.
 
Međutim, važno je imati na umu da neka istraživanja sugerišu da gazirana voda može podstaknuti oslobađanje hormona koji podstiču glad, iako nema dovoljno dokaza da bi se ovo smatralo definitivnim. Takođe, gazirana voda može da iritira želudac kod nekih ljudi.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.