Indonezija zabranila prodaju cigareta mlađima od 21 godine i onlajn reklamiranje

Indonezija je zabranila prodaju cigareta osobama mlađim od 21 godine, kao i reklamiranje cigareta na sajtovima, aplikacijama i društvenim mrežama, javili su lokalni mediji.
Indonezija zabranila prodaju cigareta mlađima od 21 godine i onlajn reklamiranje
Foto: Pixabay
"Minimalna starosna dob je podignuta s 18 na 21 godinu, a zabranjena je i prodaja pojedinačnih duvanskih proizvoda, osim cigara i elektronskih cigareta", piše "Jakarta Globe".
 
Prema novim propisima, koje je potpisao predsednik Joko Vidodo, pakovanje mora da ima najmanje 20 cigareta, a pakovanje rezanog duvana može da ima maksimalno 50 grama.
Trenutno pakovanja cigareta variraju sa 12, 16 i 20 cigareta.
 
Vlada je zabranila i reklamiranje cigareta na svim platformama društvenih medija, uključujući sajtove i aplikacije, prenosi Anadolija.
Prema novim propisima, cigarete se neće prodavati u krugu od 200 metara od obrazovnih ustanova ili igrališta za decu.
 
Prema zdravstvenom istraživanju sprovedenom 2023. godine, pušenje među 10-18-godišnjacima u Indoneziji smanjeno je na 7,4 sa 9,1 odsto u 2018. godini, dok je upotreba e-cigareta povećana s 0,06 na 0,13 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.