Jednostavna metoda za dobar san: Lekar tvrdi da su potrebne ove dve stvari

San je neophodan za naše mentalno, ali i fizičko zdravlje.
Jednostavna metoda za dobar san: Lekar tvrdi da su potrebne ove dve stvari
Foto: Pixabay

Stoga, ukoliko ne možete da spavate, trebalo bi da isprobati jedan jednostavan trik, piše Klix.ba.

Lekar Džejms Alvarez nedavno je gostovao u epizodi podcssta Ričarda i Izija Hamonda pod nazivom "Who We Are Now", gde je otkrio da je za kvalitetan san potrebno da pored kreveta držimo dve stvari - a to su olovka i papir.
"Ako previše razmišljate, naročito pred spavanje, pored kreveta držite papir i grafitnu olovku. Zašto grafitnu, a ne hemijsku? Zato što će grafitna olovka u većini slučajeva raditi i zato je ostavite pored kreveta kako biste mogli zapisati stvari o kojima razmišljate", objasnio je on.
 
Ističe kako, uz sve zapisane misli, vaš um može potom da odmori dok tonete u san.
 
"Sada je to izvan vaše glave, eksternalizovali ste ga i ponekad to stvarno pomaže da lakše zaspite. Shvatate da ga više ne morate držati u glavi, na komadu je papira, biće tu za vas ujutro", dodao je Alvarez.
  • Зеја

    25.08.2024 17:17
    Метода за добар сан
    Веома инспиративно и убрдљиво мишљење да ћу га практиковати још од вечерас.
    Хвала
  • ADHD

    25.08.2024 16:27
    Koristim ovaj metod odavno. Pomaze jer cesto sebe sprecavam da zaspim time sto se trudim da zapamtim nesto sto mi je palo na pamet nocu. No treba znari granocu. Ovaj metod lako moze da se pretvori u nocno brainstorm-isanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.