U avgustu skoro sto novoobolelih od morbila, najviše u Novom Pazaru

U toku avgusta u Srbiji su registrovana 93 nova slučaja morbila, odnosno malih boginja, prema najnovijem izveštaju Instituta "Batut".
U avgustu skoro sto novoobolelih od morbila, najviše u Novom Pazaru
Foto: Pexels
Tokom avgusta registrovano je 88 slučajeva morbila na teritoriji Novog Pazara, tri u Tutinu i dva u Beogradu, precizira se u izveštaju.
 
Od početka godine, a zaključno sa 31. avgustom, morbile su u Srbiji potvrđene kod ukupno 348 osoba.
Najveći broj slučajeva malih boginja registrovan je na teritoriji Raškog okruga (207), u okviru epidemije u Novom Pazaru koja je prijavljena 7. maja ove godine, i na teritoriji Beograda (99).
 
Najveći broj slučajeva (47,1 odsto) su u uzrasnoj grupi od jedne do četiri godine, pri čemu je većina obolele dece u ovoj uzrasnoj grupi (97 odsto) bila nevakcinisana.
Komplikaciju u vidu upale pluća omalo je 11 obolelih osoba.
 
Dva slučaja morbila potvrđena su kod dece iz Republike Srpske koja su bila hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.