SZO objavio plan za borbu protiv majmunskih boginja

Afrički centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti i Svetska zdravstvena organizacija objavili su danas plan, koji se odnosi na čitavu Afriku, za borbu sa epidemijom majmunskih boginja.
SZO objavio plan za borbu protiv majmunskih boginja
Foto: Beta (AP)
Pre tri sedmice, Svetska zdravstvena organizacija je širenje majmunskih boginja u 12 afričkih zemalja proglasila globalnom opasnošću.
Bužet plana za Afriku, koji će se primenjivati šest meseci, procenjuje se na gotovo 600 miliona dolara, a 15 odsto sredstava opredeljeno je za borbu sa epidemijom u 14 afičkih zemalja i za jačanje antiepidemioloških potencijala u još 15, rekla je direktorka Afričkog centra Džin Kaseja.
Preostalih 45 odsto usmereno je na operativnu i tehničku podršku preko partnerskih organizacija.
 
Afrički centar nije dao nikakvu naznaku u pogledu toga ko će biti finansijer.
 
Plan se odnosi na nadzorne mere, laoboratorijska testiranja i uključivanje lokalnih zajednica u borbu sa epidemijom, rekla je Kaseja, ukazavši da vakcine same po sebi nisu dovoljne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.