Prvi slučaj majmunskih boginja registrovan u Indiji

U Indiji je zabeležen prvi slučaj majmunskih boginja.
Prvi slučaj majmunskih boginja registrovan u Indiji
Foto: Beta/AP
Ta bolest registrovana je kod jednog muškarca koji je u Indiju doputovao iz zemlje gde je infekcija već zabeležena, izolovan je u bolnici i u stabilnom je stanju, saopštilo je indijsko ministarstvo zdravlja.
 
Ministarstvo nije preciziralo koji soj virusa bi pacijent mogao imati.
Majmunske boginje se mogu širiti bliskim kontaktom. Infekcija je smrtonosna u retkim slučajevima, prenosi Rojters. Izaziva simptome slične gripu i gnojne plikove na telu.
Prošlog meseca lokalni mediji pisali su da je Indija u stanju pripravnosti od kada se novi soj majmunskih boginja raširio po Africi.
 
Svetska zdravstvena organizacija je ranije proglasila širenje majmunskih boginja u Kongu i drugde po afričkom kontinentu za globalnu opasnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.