Sindikat: Da se onima koji budu angažovani na smanjenju liste čekanja plati prekovremeni rad

Predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoran Ilić ocenio je da je "prazna lista čekanja za skener možda moguća, ako se bude angažovao svaki aparat u svakoj bolnici u Srbiji".
Sindikat: Da se onima koji budu angažovani na smanjenju liste čekanja plati prekovremeni rad
Foto: Pixabay
On je, povodom najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će svi pacijenti sa listi čekanja za skener, a ima ih oko 3.000, biti pozvani na pregled sledećeg vikenda, izjavio da će zdravstveni radnici insistirati da im bude plaćen prekovremeni rad.
 
Kako kaže, do sindikata "Nazavisnost" nije stigla precizna informacija, niti uputstva prema kojima bi sledećeg vikenda trebalo da se obavljaju pregledi skenerima.
"Znam samo da ćemo tražiti da bude plaćeno sve što je zakonom definisano kao prekovremeni rad", izjavio je Ilić i dodao da se to uglavnom poštuje kada je reč o preventivnim pregledima koje Ministarstvo zdravlja organizuje vikendima širom Srbije.
 
"Pojedine ustanove kasne sa tim isplatama, ali sa Ministarstvom zdravlja radimo na tome da ih opomenemo", naveo je Ilić.
On je izjavio da se sindikat slaže da se liste čekanja regulišu.
 
"Nemamo niša protiv privatnog zdravstva, ali državno treba da ima primat, jer narod izdvaja za zdravstevno osiguranje", rekao je Ilić.
 
Lončar je najavio da će naredni vikend biti radan za zdravstveno osoblje širom Srbije.
 
"Radićemo celu subotu i nedelju od 7 do 19 časova, radićemo skener na svim aparatima koje imamo i u funkciji su i očekujem da u ponedeljak nemamo listu čekanja na skener", izjavio je Lončar Televiziji Prva.
 
On je naveo da će pacijenti biti pozvani, da će biti napravljen raspored i da će se raditi tri do četiri pregleda na sat vremena.
  • pogledajte se

    15.09.2024 18:03
    A sto to nije redovan rad? Postoje 3 smene pa i dezurstva, zar ne? Ah da, doktorima je uvek malo. Jadni, ostace gladni. Ja kada nagomilam posao znam da treba kad-tad da ga odradim pa i nocu. Kod njih to ne vazi?
  • /

    15.09.2024 17:11
    /
    eto nacina da se doktori nagovore da promene vlast-potrebno je samo naterati ih da rade.
    videcete.
  • vera

    15.09.2024 11:07
    površnost
    Posle pregleda: lečenje će biti jednako nedostupno.
    Suštinski ovi CT pregledi- ne menjaju ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.