Zdravković o pregledima: Cilj je da u ponedeljak ne postoje više liste čekanja na skener

Širom Srbije danas i sutra od 7 do 19 časova organizuju se zdravstveni pregledi na 115 skenera, a cilj je da u ponedeljak ne postoje više liste čekanja.
Zdravković o pregledima: Cilj je da u ponedeljak ne postoje više liste čekanja na skener
Foto: 021.rs
V. d. direktora Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" Marija Zdravković rekla je za RTS da će se u njihovoj ustanovi obaviti 85 pregleda, od kojih 48 danas.
 
"U zavisnosti od vrste pregleda, sam boravak pacijenta traje od 20 do 45 minuta, razlika je da li se radi pregled za jednu ili više regija", rekla je Zdravković i dodala da gužve nema, jer su svi pregledi zakazani u tačno vreme.
Građani će rezultate današnjih pregleda dobiti sutra do 19 časova.
 
Zdravković navodi da će se do ponedeljka rešiti kompletna lista čekanja skenera glave, vrata, grudnog koša, abdomena i male karlice.
"Na listi će ostati građani koji ne treba da urade sad pregled, to su onkološki pacijenti koji imaju zakazan termin u skladu sa vođenjem protokola. Termin skenera za onkološke pacijente određuje onkološki konzilijuma i treba baš tada da se uradi da bi se bolest pratila", istakla je Zdravković.
 
Kako navodi RTS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar jutros je obišao beogradske zdravstvene ustanove u kojima se sprovodi akcija rešavanja lista čekanja za CT pregled i preneo da je izuzetno zadovoljan kako sve funkcioniše, kao i da se neki sitniji problemi rešavaju u hodu i da za sada sve protiče u najboljem redu.
 
U Srbiji oko 3.000 građana čeka na skener.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.