Više od 5.000 građana posetilo danas zubara u akciji preventivnih pregleda

U sklopu akcije besplatnih preventivnih stomatoloških pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije zubare je posetilo 5.297 građana.
Više od 5.000 građana posetilo danas zubara u akciji preventivnih pregleda
Foto: Pixabay

Kod zubara je bilo 475 trudnica i porodilja, kao i 1.169 dece, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kod više stotina građana odmah su urađene i neophodne stomatološke intervencije, navodi se u saopštenju.
"Prevencija i poverenje između građana i zdravstvenih radnika ključ su za očuvanje javnog zdravlja. Zato kada kažemo da nastavljamo sa aktivnostima koje u fokusu imaju prevenciju, to ne govorimo jer lepo zvuči, već zato što u prevenciju iskreno verujemo", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
 
On se zahvalio svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu.
  • Zemlja čudesa

    29.09.2024 21:48
    Bilo bi i više, nego je pola ljudi pogubilo sve zube za prethodnih 15 godina jer nisu imali para da ih popravljaju nego samo da izvade. Za njih je ovo malo zakasnilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.