Proglašen mrtvim, probudio se malo pre vađenja organa za doniranje

Muškarac, koji je proglašen mrtvim u bolnici u Kentakiju, probudio se na operacionom stolu neposredno pre nego što su hirurzi planirali da mu izvade organe za doniranje, saopštila je njegova porodica.
Proglašen mrtvim, probudio se malo pre vađenja organa za doniranje
Foto: Pixabay
Probudio se, rekao je lekar, sat vremena po ulasku u salu.
 
Državni organi Kentakija i federalne vlasti pokrenule su istragu povodom slučaja Entonija Tomasa Huvera koji je 2021. godine odveden u bolnicu u Ričmondu zbog predoziranja drogom, kada su doktori proglasili njegovu smrt, prenosi Gardijan.
Osoblje bolnice ih je, potom, prema rečima porodice, obavestilo da je Huver potpisao dozvolu da njegovi organi budu donirani u slučaju njegove smrti. 
 
Huverova sestra Dona Rorer rekla je da je primetila da se bratu oči otvaraju, kao i da pogledom prati druge osobe, na šta su joj lekari odgovorili da je reč o refleksima.
 
"Ko smo mi da dovodimo u pitanje medicinski sistem", navela je Dona.
Sat vremena nakon što je Huver odveden na operaciju vađenja organa, iz sale je izašao doktor i rekao da pacijent "nije bio spreman".
 
"Probudio se", naveo je lekar, prema rečima sestre, kojoj je rečeno da ga odvede kući, ali da verovatno neće još dugo da živi. 
 
Bolnica je nakon ovog slučaja saopštila da joj je bezbednost pacijenata "najveći prioritet".
 
Huverova sestra je objasnila da je iznela slučaj u medije da bi se i druge porodice ohrabrile da progovore i da se ovako nešto ne bi ponovilo.
  • Naruto

    20.10.2024 19:06
    "Umro je, ali se oporavio"
  • ///

    20.10.2024 16:48
    Grozota i užas!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Istorijsko dostignuće: Egipat iskorenio malariju

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je danas potvrdila da u Egiptu više nema malarije, što je dostignuće koje je agencija Ujedinjenih nacija za javno zdravlje pozdravila kao "zaista istorijsko".

Slušni aparat je higijena i kultura života

Danas da idemo gluvi kroz život nekako ne ide, koristiti slušni aparat je prosto higijena i kultura života, rekla je nedavno dr Galina Joković, ORL specijalista i subspecijalista audiologije.