Kako da se rashladite u automobilu bez klime?

Kada nastupe nesnosne vrućine, a kod nas već traju praktično mesecima, svako traži način da se rashladi. Da ne govorimo o rashlađivanju u automobilu koji je, vrlo moguće, čitav dan stajao na suncu.
Kada nastupe nesnosne vrućine, a kod nas već traju praktično mesecima, svako traži način da se rashladi. Da ne govorimo o rashlađivanju u automobilu koji je, vrlo moguće, čitav dan stajao na suncu.

Iako ne postoji brzinsko rashlađivanje neki od narednih saveta vam umnogome mogu pomoći:

*Stavite mokre krpe na ventilacione otvore. Vazduh koji prolazi kroz njih biće niže temperature. Pritom krpe je lako zameniti i brzo se suše.

*Stavite ogroman komad leda u plastičnu činiju kako se ne bi topio po automobilu. Ovaj trik je bio karakterističan 50-tih za vozače u Arizoni.

*Planirajte putovanja u skladu sa najhladnijim delovima dana tj noću ili rano ujutru. Takođe se trudite da izbegavate gužve jer će vam i samo zadržavanje u redu i sporo odmicanje dizati temperaturu, zajedno sa pritiskom.

*Stavite foliju za zatamnjivanje stakala ili ih zatamnite na neki drugi način.

*Kupite maleni ventilator i zakačite ga instrument tablu.

*Kada parkirate auto otvorite prozor ali samo malo, kako bi vazduh strujao kroz unutrašnjost vozila.

  • -

    29.08.2012 10:13
    -
    idioti su oni sa klimom i bez nje.

    voznja leti nije voznja bez otvorenog prozora
  • Scotch Bonnet

    25.08.2012 08:12
    Klima
    Budalastine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.