Orasi povećavaju plodnost muškaraca

Muškarci koji žele da povećaju svoju plodnost mogu sebi pomoći tako što će jesti orahe, navodi se u američkoj studiji u kojoj je grupa mladih muškaraca u dvadesetim i tridesetim godinama tri meseca svakodnevno konzumirala 75 grama oraha.
Muškarci koji žele da povećaju svoju plodnost mogu sebi pomoći tako što će jesti orahe, navodi se u američkoj studiji u kojoj je grupa mladih muškaraca u dvadesetim i tridesetim godinama tri meseca svakodnevno konzumirala 75 grama oraha.

Broj spermatozoida i kvalitet sperme (što je potencijalno bolja šansa za potomstvo) povećan je kod muškaraca koji su jeli orahe u odnosu na one koji nisu.

Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji izabrali su orahe jer su oni glavni izvor dobrih polinezasićenih masti bogatih omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, za koje se veruje da poboljšavaju kvalitet spreme. Veruje se da je kod oko 40 odsto slučajeva porodica koje imaju problema sa začećem odgovoran slab kvalitet sperme.

Profesorka Vendi Robins kaže da su volonteri u ispitivanju, njih 117, bili zdravi nepušači i da nije jasno mogu li orasi rešiti probleme neplodnosti, ali da je konzumacija tih plodova imala pozitivan učinak.

  • Jaca

    09.09.2012 16:03
    Slazem se sa promatracem....za takvu studiju su trebali samo da na kratko svrate u bilo koje nase selo.Mozda ce kad budu dolazili po med...
  • Vladan

    26.08.2012 11:04
    http://www.youtube.com/watch?v=ogWzNuj3Kw4
  • promatrač

    26.08.2012 09:10
    "Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji..."

    Ne znam kako je kod ostalih, ali na "zaostalom" Balkanu narodno predanje zbori o ovome. Još samo da sledeća "studija" pokaže kako treba dodati još malo meda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.