Buđavi sir protiv artritisa i celulita

Naučnici su utvrdili da plavi sirevi sadrže određene materije koje su sprečavaju upalne procese u organizmu, i štite kardiovaskularni sistem od bolesti.
Naučnici su utvrdili da plavi sirevi sadrže određene materije koje su sprečavaju upalne procese u organizmu, i štite kardiovaskularni sistem od bolesti.

Ispostavilo se da se u plavim sirevima tokom procesa zrenja oslobađaju određena jedinjenja koja mogu da uspore razvoj artritisa, ali i banalnih znakova starenja, kao što je recimo, celulit, prenosi "Dejli mejl".

Naravno, plavi sirevi nisu nikakav čudotvorni izvor mladosti, ali, ako ste ljubitelj rokfora, eto zgodnog "opravdanja"...

  • Deks

    21.12.2012 12:57
    Prvi put kada sam kupio krišku takvog sira bacio sam jer sam mislio da je pokvaren...
  • Nije za svakog

    20.12.2012 13:54
    Yam, yam.
    Stilton extra mature on toasted corn cracker and fresh white grapes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.