Sladoled protiv prehlade
Njen sladoled je prepun sastojaka koji se koriste u lečenju virusnih simptoma, kao što su med i tečni pektin, koji pomažu kod upale grla.
U sladoledu se takođe nalaze i crvena ljuta paprika kao i đumbir, koji poseduju protivupalna svojstva koja pomažu kod groznice i bolnih zglobova. Za dozu vitamina C se dodaje sok narandže i limuna.
Iako ovaj sladoled neće uništiti virus, definitivno će pomoći u jačanju imunog sistema.
Kako kaže Bauer, njena majka i baka su joj često davale sličnu smesu kada je bila prehlađena.
Za pripremanje ovog sladoleda je potrebno dve čaše svežeg soka narandže, jedna trećina čaše svežeg soka limuna, dve trećine čaše šećera, jedna trećina čaše meda, malo mlevenog đumbira, tečni pektin, malo crvene papričice i dve kašike viskija.
Sastojke treba pomešati i prokuvati, a onda dodati pektin, papriku i viski. Smesa se nakon toga ostavlja u frižider da se ohladi i očvrsne, nakon čega je spremna za konzumiranje.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar