Uvećavanje G tačke - bezbedno ili ne?

Već neko vreme lekari na Zapadu izvode zahvat takozvanog "uvećavanja G tačke" hijaluronskim injekcijama, ali neki stručnjaci tvrde da ova metoda nije ni malo bezbedna.
Već neko vreme lekari na Zapadu izvode zahvat takozvanog "uvećavanja G tačke" hijaluronskim injekcijama, ali neki stručnjaci tvrde da ova metoda nije ni malo bezbedna.

Dr Lusi Glensi iz Velike Britanije ima privatnu kliniku i počela je da izvodi ovu proceduru pre tri godine. Od tad je imala više od 150 klijentkinja za koje tvrdi da su sada mnogo zadovoljnije svojim seksualnim životom.

Međutim, dr Petra Bojnton profesor Univerziteta u Londonu ubrizgavanje hijalurona u zid vagine smatra nepouzdanom.

Problem sa uvećavanjem G tačke je taj što nauka još nije utvrdila ni da li ta tačka postoji.

Originalno je opisana kao mesto u unutrašnjem tkivu iza mokraćne bešike, a 2008. godine italijanski istraživači tvrdili su da osam od 30 žena ima nešto deblje tkivo na gornjem zidu vagine koje može da se detektuje ultrazvukom i deluje da je povezano sa seksualnim uzbuđenjem.

Međutim, istraživanja su ograničena i kontradiktorna. Neki smatraju da G tačka može biti deo osetljivih nerava genitalnog područja, a drugi da je slična prostati kod muškarca.

"Postoje dokazi da neke žene imaju nešto osetljivije tkivo u ovom predelu vagine, ali ne znači da sa vama nešto nije u redu ako ga nemate. Ona nije ključna za orgazam", kaže dr Bojnton.

Dr Glensi, naravno, insistira da G tačka sasvim sigurno postoji.

"Nije to nikakva nauka. Mnoge žene su same sveste ovog dela tela i ja sam to samo potvrdila. Kada sam je otkrila, ubrizgala sam mnogo hijaluronske kiseline (tri puta više nego što je potrebno da se popune bore smijalice) kako bih je lakše napipala", kaže ona

Teško je osigurati da filer dođe tačno ispod G tačke, jer je ona splet osetljivih nervnih završetaka.

Neki tvrde da je upravo zbog toga i nemoguće uvećati je. Štaviše, postoji mogućnost da zbog injekcije oblast utrni, i čak postane manje osetljiva.

Naročito je nesigurno pozivati pacijente da ponove proceduru, što se inače mora raditi na svakih šest meseci, kako bi hijaluron ostao u željenom području.

Lekari se slažu da još uvek nije poznato koliko je bezbedno ubacivati sintetički materijal u tako osetljiva tkiva.

Ukoliko imamo u vidu da fileri koji se injektiraju u lice mogu izazvati potkožne ožiljke, kvržice i oštećenja, može se pretpostaviti da bi slični problemi u vagini mogli čak da dovedu do smanjenog libida i osetljivosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Zašto je najbolje da spavate na boku?

Ako spavate na boku, preferirate li levu ili desnu stranu? Stručnjaci su otkrili da postoji značajna razlika i da jednoj strani treba da damo prioritet.

Šta niste znali o gaziranoj vodi?

Iako ste verovatno mnogo puta čuli, voda čini oko 72% težine ljudskog tela, ali ono što možda niste znali je da se mozak sastoji čak od 95% vode.