Ovo jedete svaki dan, a može da škodi zdravlju
Ona se nalazi u gotovo svakom našem obroku, ali dosta loše utiče na zdravlje. Kod većine ljudi negativno utiče na kožu, zglobove i nivo šećera u krvi.
Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave. Kardiolog Vilijam Dejvis, jedan je od brojnih naučnika i lekara koji pokušava druge da edukuje o istini koju krije današnja pšenica. Dejvis kaže da razlozi zbog kojih ljudi odlučuju da jedu žitarice (vlakna i zdravlje srca) nisu dovoljni da pšenica postane sastavni deo ishrane - "U pšenici nema ništa što se ne može naći u drugim namirnicama", kaže Dejvis.
Koža
Ugljeni hidrati u pšenici obično se smatraju dobrim zbog svoje složenosti. Problem je što se ovi ugljeni hidrati razbijaju u šećere što dovodi do povišenog nivoa insulina i aktiviranja žlezda koje proizvode masnoće. Krajnji rezultat je masna koža i pojava akni.
Zglobovi
Prema kardiologu Dejvisu, bolovi u zglobovima izazvani konzumacijom pšenice najčešće se javljaju u zglobovima prstiju i šaka, a nije neuobičajena ni bol u leđima, kukovima i kolenima.
Šećer u krvi
Pšenica, koja je puna ugljenih hidrata, na kraju se pretvara u šećer. Osim toga, prepuna je amilopektina odnosno ugljenih hidrata koji mogu povisiti nivo šećera u krvi više nego običan šećer, što može izazvati dijabetes.
Komentari 4
Djole
Dobro je
ns
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar