Autor: agencije

Život
02.11.2017.
17:34 > 17:49
Egipatski advokat Nabih al Vahš izjavio je gostujući na televiziji da je "nacionalna dužnost da se siluju devojke koje nose provokativnu odeću", zbog čega je egipatsko Nacionalno veće za ženska prava (NCWR) odlučilo da protiv njega podnese tužbu.
  • Slobodan

    02.11.2017 23:46
    Njemu smeta što žene mogu da donose odluke tokom mesečnog ciklusa. On baš ne poznaje žene. One imaju problem racionalnih odluka i kontrole emocija kada su u PMS-u.
  • Lui

    02.11.2017 21:21
    Iskušenje
    Evolutivnoj psihologiji je svojstveno da za potrebe analize ljudskog ponašanja posmatra mozak kao skup različitih, specifičnih modula. U ovom slučaju taj skup bi činila tri modula: nagon; društveno uslovljavanje; jezik.
    Nagon je "unutrašnja sila" čovekova čije je obuzdavanje skoro pa nemoguće bez izvesnih štetnih posledica po pojedinca. Nauka opisuje različite nagone lučenjem različitih hormona, enzima i slično tome. Dakle, nagon je posledica odvijanja nekog hemijskog procesa. Taj proces se mora uravnotežiti na "ovaj" ili "onaj" način. U suprotnom, pojedinac rizikuje patološka stanja.
    Društveno uslovljavanje se odnosi na opšteprihvatljivi način ponašanja pojedinca. Ako se pojedinac ne ponaša onako kako se od njega očekuje (uslovljavanje) biće sankcionisan.
    Jezik nam služi da stvorimo alibi za prethodna dva. Npr. podlegli smo nagonu, a jezik koristimo da u okviru važećih društvenih normi opravdamo svoje "neprihvatljivo" ponašanje, pa ako prođe prođe (ako ne, onda jbg).

    Drugim rečima, čak ni puritanci nisu odoleli hemiji.
    Ili kako jedan moj poznanik reče: "Pogledaj je. Obukla se u inat ku.cu".

    Slaba je uteha žrtvi silovnja što je većina u stanju da odoli iskušenju.
    Čista praksa kaže da kako god tretirali "grešnike", pojave se novi...
  • JJ

    02.11.2017 21:01
    Koji bolesnik...
  • mimi

    02.11.2017 19:56
    doživotna
    Trebali bi uvesti za svako silovanje ili pokusak silovanja dozivotnu. Treba peticija
  • ZZ Top

    02.11.2017 18:49
    Huh...
    Po naslovu sam vec pomislio da je to izjavio neko domaci, oni sto, recimo, optuzuju zene za ubistva dece abortusom u XXI veku!
  • oprez

    02.11.2017 18:19
    Budite oprezni, imamo i mi ovakvih na bitnim pozicijama. Visoko-obrazovani ljudi primitivne kulture.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna