Turci su stepski narod koji je zaposeo jedan deo tadasnjeg "centra sveta" mediterana i preuzeo postojeca izmedju ostalog igastronomska dostignuca. da li su varijacije na temu mlevenja mesa nastale u vizantijskoj ili persijskoj kuhinji, nisam siguran, ali sam siguran da izvorno nisu Turske.
Mene su u Norveškoj poslužili "nacionalnim" sletkišem posle ručka .Kada sam video šta su mi izneli počeo da se smejem ...izneli mi pirinač u mleku sa cimetom odgore. Kada sam im otvorio oči da je to sutlijaš i da je pola dece na našim prostorima odraslo na tome i odakle potiče tj da je to turska poslastica nije im baš bilo pravo.
Sve svetske kuhinje su izvedene od tri osnovne Turska,Francuska i Kineska....Svi ostali su osnovne recepte prilagođavali svom podneblju i ukusu ali osnova je izvedena iz ove tri kuhinje. Giros-Kebap, gibanica-pita sa sirom, špagete-nudle, grčka baklava-baklava, sarma,musaka......možemo da nabrajamo do u nedogled.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Švedska priznala da je njeno nacionalno jelo poreklom iz Turske
Autor: B92
Život
•03.05.2018.
•10:03 > 09:43
Komentari 7
gari
Po meni, ako mi smatramo da je sarma naše reprezentativno jelo, što da ne, iako nije izvorno naše. Isto i za norveški sutlijaš. :)
marko
Ja
Dekameron
Laloš
Небитно
Још када би дознали разлог забране...
Miloš
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H