Naivni i/ili neupuceni ili sirotinja ce jesti bube ,crve ili sta gore pod raznim izgovorima ce nam tu hranu predstavljati i davati, od globalnog zagrevanja do navodnih nestasica ili navodno jer je to humanije dok ce oni koji vladaju svetom i bogatiji jesti pravo, zdravo meso i povrce ,sa njihovih ranceva i iz njihovih suma,kao i do sad.
Evropo,zar si spala na insekte?
Imaš pšenice,kukuruza,krompira,šargarepe, raznog voća. Ili nemaš?
Uvali insekte eliti što te zavlače da dogodine krenu i da nude pacove i miševe.
Prosle zime dva cvrcka prezimeli u kuci,kad se upali svetlo tad pocnu svoju prsmu.Sa prolece, otkaxali stanovanje da bi u novembru se ponovo sklonili od zime.Obzirom da je nedostatak svinjetine bice i cvrcci na trpezi u zlatnom dobu.
Ako ne izguramo da na svakom proizvodu koji sadrži inskekte, isti bude na ambalaži jasno prikazan, dakle slika kukca, ješćemo ih da nećemo ni znati....
Jeo sam cvrčke, 10 EUR 10 komada, u Beču u nekom restoranu.
Ja se polakomio, na slici izgledaju k'o porcijaši, rek'o ima lepo da večeram. Kad ono - kakvi, obični cvrčkići, za pod zub. Da ne bi onog pohovanja po njima ostao bih skroz gladan za 10 EUR.
Proteini bato! Da bi napravio jedan kilogram junećeg mesa (bez kostiju) treba ti u proseku 25 kg suve (biljne) hrane, jagnjećeg 15, svinjskog 6, pilećeg 3 kg. U tome ima % proteina: 26 u govedini,27 u jagnjetini,25 u svinjetini i 23% u piletini. Sa druge strane, za 1kg cvrčaka ti treba 1.7 kg suve biljne hrane i od toga je oko 60% mesnih proteina.
To što u evropskoj kuhinji nismo navikli da dobijamo proteine iz insekata je naš problem. Podsećam samo da je ranije i jastog smatran nikakvom hranom koja ne bi trebala da se daje zatvorenicima i koju niko drugi nije hteo da jede. Sada je milionska industrija i luksuzni proizvod. Sa druge strane, u meksičkoj,afričkoj, azijskoj i indijskoj kuhinji su začinjeni insekti su deo tradicije.
svako vec jeo insekte, razmislite
zar stvarno misliti da u brasno ne zavrsni po neka fina nogica og bubasvabe, neko krilo od muslice, dlaka od mista sta ja znam :D
ne to fino zrno po zrno su prali :D
ja sam skroz za, jeftini su za proizvodnju, minimalna kolicina prostora treba da se prave, a lepo ih u mesalicu da se ni ne zna sta se jede :D
Ne želim da jedem ni Cvrčka, ni Bambija... Postoji mnogo toga što izaziva globalno zagrevanje, a ne samo proizvodnja mesa. A u vezi tih drugih uzroka većina se baš i ne trudi da nešto promeni na bolje.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Cvrčak i larva crva brašnara mogu biti na meniju u EU: Insekti u keksu, čipsu, testenini...
Autor: Euronews Srbija
Život
•11.02.2023.
•16:57
Komentari 16
Aleksej
Zasto
Od cega se pravi emulgator E120 koji daje hrani crvenu boju?
Go Vegan ;)
R49
Miodrag ns
propala EU
Imaš pšenice,kukuruza,krompira,šargarepe, raznog voća. Ili nemaš?
Uvali insekte eliti što te zavlače da dogodine krenu i da nude pacove i miševe.
Pokojni Čika Franja
Imre
Idi begaj
Vladimir
Ja se polakomio, na slici izgledaju k'o porcijaši, rek'o ima lepo da večeram. Kad ono - kakvi, obični cvrčkići, za pod zub. Da ne bi onog pohovanja po njima ostao bih skroz gladan za 10 EUR.
Maria
Brka
To što u evropskoj kuhinji nismo navikli da dobijamo proteine iz insekata je naš problem. Podsećam samo da je ranije i jastog smatran nikakvom hranom koja ne bi trebala da se daje zatvorenicima i koju niko drugi nije hteo da jede. Sada je milionska industrija i luksuzni proizvod. Sa druge strane, u meksičkoj,afričkoj, azijskoj i indijskoj kuhinji su začinjeni insekti su deo tradicije.
A71
svako vec jeo insekte, razmislite
zar stvarno misliti da u brasno ne zavrsni po neka fina nogica og bubasvabe, neko krilo od muslice, dlaka od mista sta ja znam :D
ne to fino zrno po zrno su prali :D
ja sam skroz za, jeftini su za proizvodnju, minimalna kolicina prostora treba da se prave, a lepo ih u mesalicu da se ni ne zna sta se jede :D
Novosađanka
salebrale
Barilla
Propustiću obroke u njiovim restiranima.
Zerstorer
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H