Ako su te igde "poslužili" viskijem, u najboljem slučaju si pio Džoni ili Belentajn koji su katastrofa kvalitet (ima, naravno, i boljih varijanti, Black Label...)
U gorem a češćem slučaju koji većina "ugostitelja" primenjuje, u flašama od Džonija i Belentajna je neki još gori viski, tipa Long John, Winchester i sl.
Kao što ima katastrofa loših rakija ("brlja", "daskovača"...) tako ima i loših viskija, ništa čudno. Od škotskih viskija koji se mogu naći kod nas jedino valjaju Džoni Black Label i Čivas, ostalo je sve kockanje sa ukusom i posledicama. Od američkih (burbona) tu su Four Roses i Jack, a za smešno male pare imaš odličan Canadian Special Old (isto ima ukus na burbon).
Btw, iz iskustva, kad "našteluješ" čulo ukusa na viski, rakija mora biti brutalno dobra da ti se svidi.
Živeli!
Rakija je fenomen, ništa manje ili više nego što je neko drugo jako alkoholno piće kod drugih naroda Evrope i ostalih kontinenata. Potreba za alkoholom je dokumentovana i kod životinja koje jedu prezrele plodove ugnjililog voća koje u želucu fermentira i dovodi do opijenosti.
Raznolikost tehnologija nije problem sve dok proizvođač zna šta radi i razume sve faze proizvodnje, što je u praksi najčešće ravno utopiji. Tehnološki postupci od proizvodnje voća u voćnjaku pa sve do flaše su beskrajno zanimjlivi i omogućavaju raznolikost rakija od iste vrste voća. Dokle god proizvođač odgovara pred kupcem za svoj proizvod dotle su te različitosti prednost, nikako mana. Država se uplela u nešto za šta nema dovoljno kapaciteta da uredi, pri tome i ne treba sve da uređuje do tančina jer u toj raznolikosti tehnologija se kriju pravi rakijski biseri.
Živeli!
@B, proizvoditi alkoholna pića nije zabranjeno, zabranjeno je stavljati ih u promet bez provere kvaliteta i registrovanja proizvoda. Sastav i kvalitetet većine domaćih rakija je jako upitan. Upitan je po količini metil alkohola u njima na prvom mestu što na ovu količinu popijene rakije u zemlji objašnjava zašto nam je društvo i zemlja ovakva kakva jeste, puno oštećenih i ispranih mozgova nesposobnih da misle.
Dal je moguće da se u Srbiji toliko pije Viski? Probao sam ga par puta...Ništa naročito....
Jednom sam popio par čašica više, bolela me sutra ceo dan glava!
Viski? Ne može da primiriše našim prirodnim rakijama po pitanju kvaliteta, ukusa, arome, itd...
Jos malo i sa tom proizvodnjom bice kraj! Mi uvodimo sve zakone EU gde nemoze vise svako da se bavi proizvodnjom alkohola! Do 2025 samo bogati ce moci da se bave ovim poslom ostali...tretirace se kao Krivicno delo evo videcete!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Fenomen da u Srbiji "svako proizvodi rakiju na svoj način"
Autor: Biznis i finansije
Život
•19.02.2023.
•07:34
Komentari 10
Nemanja
U gorem a češćem slučaju koji većina "ugostitelja" primenjuje, u flašama od Džonija i Belentajna je neki još gori viski, tipa Long John, Winchester i sl.
Kao što ima katastrofa loših rakija ("brlja", "daskovača"...) tako ima i loših viskija, ništa čudno. Od škotskih viskija koji se mogu naći kod nas jedino valjaju Džoni Black Label i Čivas, ostalo je sve kockanje sa ukusom i posledicama. Od američkih (burbona) tu su Four Roses i Jack, a za smešno male pare imaš odličan Canadian Special Old (isto ima ukus na burbon).
Btw, iz iskustva, kad "našteluješ" čulo ukusa na viski, rakija mora biti brutalno dobra da ti se svidi.
Živeli!
Čardaklija
Raznolikost tehnologija nije problem sve dok proizvođač zna šta radi i razume sve faze proizvodnje, što je u praksi najčešće ravno utopiji. Tehnološki postupci od proizvodnje voća u voćnjaku pa sve do flaše su beskrajno zanimjlivi i omogućavaju raznolikost rakija od iste vrste voća. Dokle god proizvođač odgovara pred kupcem za svoj proizvod dotle su te različitosti prednost, nikako mana. Država se uplela u nešto za šta nema dovoljno kapaciteta da uredi, pri tome i ne treba sve da uređuje do tančina jer u toj raznolikosti tehnologija se kriju pravi rakijski biseri.
Živeli!
dule
19.02.2023 • 09:02
I viskija, ko i rakija, ima raznog kvaliteta. Ti si verovatno pio neki loš.
Metil
Jaa
Sdragan
Jednom sam popio par čašica više, bolela me sutra ceo dan glava!
Viski? Ne može da primiriše našim prirodnim rakijama po pitanju kvaliteta, ukusa, arome, itd...
Sremac
B
Zaks
Deda Rođa
- Od ječma, kukuruza, raži ili pšenice.
- Aaaaa, lebovača!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H