Masti su prilično značajne za naš organizam, naravno ne baš sve vrste i ne baš u svim količinama, i skoro svaki nutricionista će vam reći da malo slanine sa lukom za doručak je daleko zdravije od recimo kupovnog muslija sa voćnim jogurtom koji su prepuni šećera. Nauka je odavno pokazala da masti koje pojedeš nije jednako sa masti koje se natalože u organizmu, nego je ceo sistem prerade šećera i kompleksnih masti i njihovo pretvaranje u jednostavnije masne molekule i raspodela po organizmu i skladištenje daleko složenije nego što se nekad mislilo... Inače, i mnogi pulmolozi u Vojvodini će vam reći da bez slanine na ovom podneblju nema zdravog života ;-)
Slanina je postala toliko skupa, da se nikako ne može nazvati sirotinjskom hranom.
Em skupa, em puna hemije i vode, em gumena-nezrela, ni u jednom marketu se ne može naći prava zrlela ukusna slanina. Takva slanina se ne može pržiti pa da pušta svoju mast, nego se mora pržiti na masti/ulju, pri čemu pišta vodu.
Pitanje je da li je i privatni proizvođači prave po "starinski", jer ako rade naveliko, tu je već zastupljena hemija.
Slanina od nezrele svinje je žvakaća guma, a plus - ne odstoji u pušnici(veštačka aroma dima) a ni na vazduhu da se dobro ocedi i osuš.
Prema tome, sve što nam se nudi kao slanina, ni malo ne liči na pravu slaninu.
Pa ko voli tako - nek' izvoli.
U potpunosti se slazem sa vasim komentarom! Sirotinjska hrana koja ugrozava zdravlje cestom upotrebom! Ali narod u 21 veku se nije pomerio od 19 i 20 veka u materijalnom smislu i trpa u sebe sve nezdravo jer za kvalitetnije nema para kako bi preziveo i govoreci eee ovo je zdravo!!! Koliko je Riba Teletina Jagnjetina Jaja Sirevi Prsute....samo 30 % gradjana moze sebi priustiti takvu hranu u ovoj Smrdiji ovo ostalo....ali sami su trazili i to su dobili dok im vodja AV uziva u Biftecima i kulinarskim djakonijama ovce prezivljavaju sa Slaninom i palentom!!! Sramotaaa ali narodna!!!
A koje koristio..sirotinja i niko više!!! Kada si siromašan i gladan svašta izmišljaš da bi preživeo tako i sa skaninom i mašću jer ti napuni stomak pola dana i nista više!!! I sada lupetaju da je to kao zdravo po čemu?! Svinjska mast i slanina sapunjara sa lukom da ubije miris i da neki ukus! Sirotinjski stereotip i nista više još su zaboravili da se sve to zalije sa bekom brljom!!! Nema tu ni zdravlja ni vitamina puko preživljavanje zbog gladi i siromaštva!!! Na žalost dosta ljudi i danas to jede često jer nema para za nešto bolje jače i zdravije!!!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Mast, slanina i luk - evo zašto je dobro da ih jedete
Autor: Ordinacija.večernji.hr
Život
•23.02.2023.
•07:03 > 09:04
Komentari 7
Sabahudin
jova limanac
Slanina?
Em skupa, em puna hemije i vode, em gumena-nezrela, ni u jednom marketu se ne može naći prava zrlela ukusna slanina. Takva slanina se ne može pržiti pa da pušta svoju mast, nego se mora pržiti na masti/ulju, pri čemu pišta vodu.
Pitanje je da li je i privatni proizvođači prave po "starinski", jer ako rade naveliko, tu je već zastupljena hemija.
Slanina od nezrele svinje je žvakaća guma, a plus - ne odstoji u pušnici(veštačka aroma dima) a ni na vazduhu da se dobro ocedi i osuš.
Prema tome, sve što nam se nudi kao slanina, ni malo ne liči na pravu slaninu.
Pa ko voli tako - nek' izvoli.
Kosta
Slaninar
Dr. Burek
Milos
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H