Inače, na taj način mogu da se kisele i druge povrćke, ljubičasti luk, karfiol, šargarepa, cvekla, itd. Preukusne su kad se tako ukisele, a rasol može da se pije (u manjim količinama) i koristi kao dodatak jelima, recimo čorbama i varivima.
Ja lično stavljam rastvor od 2,5% soli jer mi se to dobro pokazalo.
Ako stavljaš ribanac ide 1,5% soli na količinu kupusa - na 10 kg rezanog kupisa ide 150 gr. soli.
Ako stavljaš samo glavice, izdubiš glavicu i tu sipaš so. Glavice čvrsto naslažeš u bure i onda naliješ vodom. Na 10 litara vode ide 300 gr. soli.
Proveren recept.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Volimo ga u različitim jelima: Ovo su prednosti i mane kiselog kupusa
Autor: Politika
Život
•02.03.2023.
•12:16
Komentari 3
Kiselitelj
Ja lično stavljam rastvor od 2,5% soli jer mi se to dobro pokazalo.
Darinka
Ako stavljaš samo glavice, izdubiš glavicu i tu sipaš so. Glavice čvrsto naslažeš u bure i onda naliješ vodom. Na 10 litara vode ide 300 gr. soli.
Proveren recept.
Roćko
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H