Autor: Politika

Život
02.03.2023.
12:16
Kiseli kupus je neizostavni sastojak zimske trpeze u našem podneblju, od sarme i podvarka, do salate od ove namirnice, sa alevom paprikom i biberom.
  • Kiselitelj

    05.03.2023 12:27
    Fermentacija je super
    Inače, na taj način mogu da se kisele i druge povrćke, ljubičasti luk, karfiol, šargarepa, cvekla, itd. Preukusne su kad se tako ukisele, a rasol može da se pije (u manjim količinama) i koristi kao dodatak jelima, recimo čorbama i varivima.

    Ja lično stavljam rastvor od 2,5% soli jer mi se to dobro pokazalo.
  • Darinka

    03.03.2023 10:45
    @Roćko
    Ako stavljaš ribanac ide 1,5% soli na količinu kupusa - na 10 kg rezanog kupisa ide 150 gr. soli.
    Ako stavljaš samo glavice, izdubiš glavicu i tu sipaš so. Glavice čvrsto naslažeš u bure i onda naliješ vodom. Na 10 litara vode ide 300 gr. soli.
    Proveren recept.
  • Roćko

    02.03.2023 23:43
    Zna li neko
    koliko soli ide u kupus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna