Autor: 021.rs, AI

Život
23.10.2023.
10:57 > 13:33
Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.
  • Silver

    24.10.2023 09:34
    okanite se coravog posla i narucite picu prekp glova ...
  • mrk

    23.10.2023 18:54
    rerna od 250 stepeni ne radi posao. probao i sa šamot pločama, isto tesko to ide. sa lopaticom i nekako ali bez nje nikako.

    glavna i najvaznija stvar kod testa je FERMENTACIJA. nikakve gluposti za 2h i tako to. minumum 24h do 48h fermentacije poolish-a i posle 24h fermentacija testa.
  • Lk

    23.10.2023 14:50
    Lk
    Ko da je neka filozofija? Od 2 kg brasna dobicete cetiri porodicne pice! Testo uz kvasac nedodje za 2h kupite sampinjonje paradajz pire origano i jeftiniji sir! Testo razvucete kolika vam je tepsija i pecete na tepsiji koja je okrenuta naopacke i tako dobijete vecu picu! To je sirotinjska hrana i mozete sta hocete i imate staviti na Testo sve ukusno I bitno je da su svi ukucani siti! Mi tako pravimo prvo se pire razblazi sa malo vode origina biber i po kasikice secera. Onda na svako Testo se nanosi zatim sunku sampinjoni i rendani sir pred kraj pecenja! Neko ko ima para stavlja prsutu mocarelu…ali za naša primanja ovo je sasvim dovoljno i svi zadovoljni!
  • Nix

    23.10.2023 13:53
    ..
    ako bas hocete da ispadne kako treba pogledajte kako Vito Iacopelli to radi na youtube-u.
    testo mora da odlezi minimum 6 sati, ne koristiti papir za pecenje posto ce na 300 C verovatno da se zapali, ako imate kamen on se stavlja na prvu poziciju od gore da bi smanjili zapreminu, pece se minut dva tako da mozarella ne pozuti...
  • Dovla

    23.10.2023 13:13
    Za ove sto peku pizzu na 400 stepeni ili samo na donjem grejacu. Sasvim dovoljno je 200 stepeni na sredini rerne, pred kraj pecenja pizze se izvadi iz rerne i tek onda se renda sir. Vrati se par min i to je to. Sir nece biti prepecen. Recept za testo i teksta je ok.
  • svašta

    23.10.2023 13:03
    Testo za picu se priprema 3 dana ranije, mora da odstoji, a zatim se ponovo mesi. Recept uopšte nije jednostavan ni naivan.

    Na picu se stavlja pelat, a ne paradajz sos niti kečap.

    Pica se peče na najvećoj mogućoj temperaturi, dakle 300 ili 350 stepeni koliko već vaša rerna može da ugreje sa oba grejača uključena, i peče se što kraće moguće.

    U pravim pećima za picu na drva, vreme pečenja je od 1 do 2 minuta.



  • Nimbus

    23.10.2023 11:29
    Malo poboljsanje pecenja:
    Nabavite kamen za pecenje pice. Moze i obicna keramicka plocica. Takodje lopata za picu pomaze, moze i ona za kolace, a moze i neka tanka daska ili nesto slicno.
    Stavite kamen (plocicu) na dno rerne i ukljucite na najjace, bar 10-15 min
    Razvucite testo direktno na papir za pecenje.
    Stavite sastojke
    Prebacite uz pomoc lopate (ili sta imate), zajedno sa papirom, direktno na kamen (plococu)
    Pecite dok kora (rub) ne porumeni

    Ako vec necete da se zezate sa kamenom i lopatom, stavite u tepsiju i tepsiju na dno rerne, u najjace zagrejanoj rerni.

    Prijatno.
  • Zemlja čudesa

    23.10.2023 11:19
    Rerna se greje na 250 °C, uključuje se samo donji grejač, a pleh sa picom se stavlja na donju ploču u rerni, ne na nosače. Ovo ima logike - ni pica-peć nema gornji grejač, radi na oko 400 °C, a svakako se peče samo testo jer šunkarici, siru, mariniranim šampinjonima, kečapu i još koječemu pečenje nije potrebno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna