Autor: Beta

Život
23.11.2023.
16:24
Srbija je svake godine u vrhu evropske liste po otpornosti bakterija na antibiotike.
  • Zemlja čudesa

    23.11.2023 21:57
    Obična šuplja
    Priroda traži načine kako da se oslobodi štetočina koje je uništavaju, i potrebno joj je malo više vremena dok ne pronađe dobitnu kombinaciju... Virusi, bakterije i gljivice su postojali milionima godina pre homo sapiensa i naučili su da se prilagođavaju kako bi bili efikasni, pa to rade i danas. Na kraju će nas ipak uništiti, bez obzira šta mi pokušavali.
  • Nena

    23.11.2023 21:20
    Kad je ovde
    Nesto bilo regulisano...
  • Bob

    23.11.2023 20:48
    Struka i bruka
    Danas za dobiti jedan "lek" antibiotik ne moraš se žaliti svome doktoru već ga možeš kupiti u slobodnoj prodaji u apoteci a uskoro i u samoposluzi.
    Rezultat je to traljavog odnosa lekara prema ovome fenomenu kao i devalorizacija lekarskog zanata koji se spustio na nivo buvlje pijace.
    Dokaz tome je jedan površan odnos lekara prema pacijentu, njegovo spuštanje na nivo trgovca sa buvljaka a isto tako i pacijenta koji dolazi sa izguglanom dijagnozom i ispada pametniji od doktora da bi na kraju ćaskanja izlazeći iz ordinacije bio zadovoljan postignutim zahtevom.
    Doktor je zadovoljan jer otaljao posao rešeći se spodobe.
    Sledeći!!
    Ej ćao pa šta ti je opet?
  • Pera

    23.11.2023 20:13
    Vec nekoliko godina nisam koristio antibiotik. Uvek se trudim da ih ne koristim. Problem je sto se nasi lekari ponasaju kao vracevi, prepisuju antibiotike na osnovu iskustva a ne pregleda i laboratorijskih analiza krvi i briseva.
  • Dobar dan

    23.11.2023 17:51
    Glupost. Kako rezistencija moze problem u jednoj Srbiji gde ne mozete kupiti ni jedan antibiotik bez recepta, a nije problem u drugim zemljama (npr. Rusija) gde ih mozete kupiti bez recepta u svakoj apoteci? I jos su jeftiniji nego ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna